Veel gestelde vragen

 • Wat is een hondeslee tour?

  Een team van honden trekt je, al staande op de slee met je eigen honden of zittend in de slee, op de trails langs sneeuwbedekte bergen, bosgebieden en bevroren meren.
 • Wat is een “musher”?

  De persoon die het hondenteam leidt is een “musher”. De kunst van het leiden van dit team wordt “mushing” genoemd.
 • Hoe koud is het?

  Hoe koud is het? De temperatuur kan nogal variëren door de winter heen en van winter tot winter. Wanneer de temperatuur daalt wordt de lucht droger. Deze droge lucht maakt de kou helemaal niet onplezierig. Door bijvoorbeeld te blijven bewegen en de honden mee de berg op te helpen blijft je bloedcirculatie goed doorstromen en krijg je het niet snel koud.

  Wij kunnen ervoor zorgen dat je de juiste outfit hebt om warm te blijven (zie ook kledingadvies).
 • Hoe kan ik mezelf het beste beschermen tegen de kou?

  Hoe kan ik mezelf het beste beschermen tegen de kou? Door goede kleding te dragen (thermo-ondergoed is aan te raden) en door het gebruiken van niet-hydraterende cremes. Indien u niet zelf over warme ski-kleding beschikt, kunnen wij deze voor u regelen. Voor €7,50 per dag kunt een kledingpakket huren.

  Bij sommige aanbieders is het bij de prijs inbegrepen. Dit zal zijn aangegeven in de offerte. Deze bestaat uit een ski-overall, handschoenen, muts en snowboots.
 • Krijg ik mijn eigen hondenteam?

  Ja, iedere volwassenen mag zijn eigen team leiden. Dat is ook wat de meeste gasten van Husky vakantie.nl willen. Je krijgt je eigen team met 4 of 6 honden gedurende de tijd bij ons. Elke hond heeft een naam en eigen persoonlijkheid.

  Voor kinderen of personen met beperkingen zullen we elke situatie apart bekijken en de meest veilige en leukste oplossing aandragen.
 • Hoe fit moet ik zijn?

  Husky Family Tour is ontworpen voor de beste zorg van behoeftes voor gezinnen met kinderen van elke leeftijd.

  De overige programma's kunnen geboekt worden door iedere volwassenen van bijna iedere fitheid.
 • Moet ik ervaren hierin zijn?

  Nee. We hebben tijd gepland om je al het nodige te leren, zowel in het begin als tijdens de tours.
 • Wat gebeurt er als ik mijn slee verlies?

  Niet veel. De gids zal jou ervandoorgaande team stoppen. En jij probeert er natuurlijk als een gek achteraan te rennen. Maar probeer de slee niet los te laten, zelfs niet als je omvalt.
 • Ik ben niet zo gewend met honden. Wat dan?

  Je zult er vanzelf aan wennen. Onze honden zijn erg vriendelijk, zelfs de rustigen. Allergieën zijn vaak geen probleem met de huskyhonden, aangezien ze buiten leven in de sneeuw en de kou.
 • Hoeveel contact heb ik met de honden?

  Hopelijk heel veel. Je bent altijd welkom om onze honden te begroeten in de ren. De honden vinden het juist leuk om geaaid te worden. Je kunt meehelpen de honden klaar temaken voor de tocht, in te tuigen, sokjes aan te doen, besturen, de lijnen te controleren en te voeren.
 • Hoe kan ik een slee besturen?

  De honden trekken de slee door bochten en hoeken. Jouw taak is om te genieten door een natuurlijke balans op de slee te vinden en de bewegingen van de slee te volgen. De sleeën zijn uitgerust met 2 remmen om de snelheid onder controle te houden en een pin om stil te staan.
 • Hoe groot zijn de groepen?

  Meestal hebben we 6 gasten per week. Er is en gids die de tour en activiteiten begeleidt. Ook als u alleen bent is een excursie met een gids mogelijk.
 • Hoe ver sleeën we iedere dag?

  Wie kan dat zeggen? Het is afhankelijk van het weer. Het meest belangrijke is dat we ver genoeg sleeën voor zowel jou als de honden om een fantastische tijd te hebben en niet te ver dat je volledig uitgeput bent.

  Afgelopen winter hebben we tussen de 10 en 70 kilometer per dag gesleed. Daarnaast is het ook afhankelijk van welke programma je hebt gekozen.
 • Hoe is de accomodatie?

  Uitstekend en erg gezellig. We hebben ervoor gezorgd dat het comfortabel, functioneel en gezellig is.
 • Kan ik als alleenstaande een vakantie boeken?

  Natuurlijk, je bent meer dan welkom. De sfeer is goed en maakt het erg aangenaam om alleen te reizen.
 • Waar eten en slapen we tijdens de tours?

  In het algemeen kom je aan het einde van de dag terug op de boerderij voor diner en overnachting. Het is mogelijk om te overnachten in de natuur. (e.e.a. afhankelijk van weersomstandigheden). Deze overnachting zal plaatsvinden in een tipi-tent of blokhut.
 • Hoe is het eten?

  Goed, je ontbijt is een vullende maaltijd waarmee je genoeg energie hebt om er tegen te kunnen. De lunch wordt verzorgd op de grill of boven een vuurtje tijdens de tour. De avondmaaltijd zal plaatsvinden met de gehele groep in de vernieuwde algemene ruimte van de Zweedse schuur.
 • Wat voor soort honden zijn er?

  De meeste honden zijn rasechte Siberische Huskies.
 • Hoe trainen jullie al die honden in de zomer?

  In de zomer is het te warm om de honden te trainen, maar ze lopen los in de ren zodat ze wel beweging krijgen. Als de temperatuur daalt in augustus starten de bedrijven met het herfstprogramma en gaan ze trainen met de quad, wat hetzelfde idee is als een slee.
 • Waarom hebben sommige honden blauwe of bruine ogen?

  Blauwe ogen komen voor in het Siberische husky ras. Ze kunnen blauwe, bruin of bruin/blauwe ogen hebben. Voor hun zicht maakt de kleur van de ogen niets uit.
 • Zien we ook wilde dieren?

  Soms zien we rendieren, herten, vossen and bosvogels. Wolven en lynxen zijn moeilijker te vinden. Maar houd altijd je ogen en oren open. Je weet maar nooit.....
 • Noorderlicht?

  Als je genoeg tijd buiten doorbrengt is het mogelijk dat je een glimp van de lichten van het noorderlicht ziet.
 • Komt het wel eens voor dat een tour wordt geannuleerd?

  Tot nu toe is dit nog nooit gebeurd. De bedrijven en de honden hebben er altijd zin in. Zin om er op uit te trekken. Indien er geen tot weinig sneeuw is gevallen, zullen ze het programma aanpassen en andere mogelijkheden gebruiken om je kennis te laten te maken met de ongerepte Zweedse natuur.
 • Is hondensleeën gevaarlijk?

  Na diverse tours te hebben georganiseerd, kunnen we zeggen dat we geen enkel ongeluk gehad hebben waarbij een persoon gewond raakte. Ondanks dat we een hoog veiligheidsniveau houden zal het avontuur niet verdwijnen.
 • Is het mogelijk om nog een week extra te blijven?

  Je kunt zolang als je wilt blijven. Na een intensieve week kan het prettig zijn om je verblijf met een aantal dagen tot een week te verlengen. Deze dagen zijn ter eigen invulling. Het is mogelijk om dan te gaan sneeuwscooteren, ijsvissen, sneeuwschoenwandelen etc. Deze activiteiten kun je los bijboeken.
 • Advies voor gasten die bij ons een reis geboekt hebben

  Aankomst: Bij aankomst op het vliegveld zul je worden opgehaald door onze Zweedse compagnon. Zij zijn te herkennen aan een naambordje van hun bedrijf (zie factuur).
  Telefoon: Neem het telefoonnummer van onze Zweedse compagnon (zie factuur) mee op reis.
  Electriciteit: Electriciteit in Zweden is hetzelfde als in Nederland.
  Kleding: zie 'Kleding'.
  Tickets: Wij raden aan om je ticket zo snel mogelijk te boeken na ontvangst van onze bevestiging. Graag ontvangen wij de aankomst- en vertrektijden.